Elke batterij raakt op een gegeven moment defect. Bij de meeste telefoons gebeurt dit na ongeveer 300 tot 500 keer opladen. Dit is heel normaal en heeft te maken met hoe een batterij werkt. Er zijn een aantal symptomen van een defecte batterij waar je op kunt letten.
1. Je batterij is opgezet. Heb je nog een telefoon waarbij je de accu zelf kunt verwijderen, dan kun je dit eenvoudig testen door de accu op een tafel of andere vlakke ondergrond te leggen en te kijken of hij nog vlak op de tafel ligt. Bij de meeste telefoons kan dit tegenwoordig niet meer, wat betekent dat als je accu aan het opzetten is, je het meestal pas zult merken als hij zo erg opgezet is, dat je hele telefoon is vervormd.
2. Je telefoon valt opeens uit. Bij een defecte batterij kan het gebeuren dat hij opeens geen stroomtoevoer meer levert aan je telefoon of tablet, waardoor hij spontaan kan uitvallen, en in sommige gevallen ook niet meer aangaat.
3. Het accupercentage dat je telefoon aangeeft, klopt niet met de werkelijke capaciteit. Een bekende oorzaak hiervan is dat de telefoon een aantal keer kort is gebruikt en opgeladen. Dat kan ervoor zorgen dat er een verschil ontstaat tussen de capaciteit van de accu en het percentage dat je telefoon of tablet aangeeft
Als je accu kapot is en niet goed meer functioneert moet de accu worden vervangen. Omdat de meeste moderne telefoons en tablets geen losse batterij hebben, moet de telefoon hiervoor worden opengemaakt en dat kun je laten doen bij een reparateur, bijvoorbeeld bij de Smartfone Kliniek in Rozenburg. Wil je dit moment nog zo lang mogelijk uitstellen, dan kun je natuurlijk gebruikmaken van een powerbank. Zo kun je onderweg je mobiel blijven opladen en je telefoon met slechte accu nog wat langer gebruiken.
Het beste wat je kunt doen is de levensduur van je accu te verlengen. Zo geniet je zo lang mogelijk van een gezonde accu in je telefoon. De belangrijkste zaken die je kunt doen om je accu gezond te houden zijn deze:
1. Hou de temperatuur van je telefoon in de gaten. Laat hem niet te warm of te koud worden, aangezien de accu daardoor sneller veroudert. De ideale temperatuur ligt tussen 10 en 35 graden Celsius.
2. Gebruik de juiste oplader voor je telefoon of tablet. Zo zorg je ervoor dat hij elke keer dat je hem oplaadt met hetzelfde ampèrage wordt opgeladen. Gebruik het liefst de originele oplader van je telefoon of tablet.
3. Laat je telefoon niet te lang aan de lader liggen en zorg ervoor dat je je telefoon regelmatig en helemaal oplaadt. Kort opladen als de telefoon nog voor de helft vol is, is niet goed voor de accu en ook het opladen terwijl de accu al vol is, zal de levensduur van je accu niet ten goede komen.
Een kapotte telefoonaccu ? Neem contact op met de SmartfoneKliniek in Rozenburg. Wij vervangen graag je accu voor een vers exemplaar.
https://www.smartfonekliniek.nl/reparatieaanvraag/